Τι να ΜΗΝ κάνετε όταν ξεπαγώνετε κρέας

Όλοι αποθηκεύουμε τρόφιμα στην κατάψυξη, τόσο ωμά όσο και μαγειρεμένα κρέατα. Ωστόσο, το ερώτημα είναι: ξεπαγώνουμε σωστά τα τρόφιμά μας; Συνήθως βιαζόμαστε να μαγειρέψουμε κάποιο τρόφιμο που ήταν στην κατάψυξη, όμως δεν ξέρουμε πως ο τρόπος να το κάνουμε αυτό, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ας δούμε τι είναι απαγορευτικό για το ξεπάγωμα του κρέατος:

Unsplash

  • Ξεπαγώνετε τις τροφές σε θερμοκρασία δωματίου

Η διαφορά της θερμοκρασίας που έχει η κατάψυξη, σε σχέση με αυτή του δωματίου, είναι τεράστια και το τρόφιμο δεν θα μπορέσει να αποψυχθεί ομαλά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε το κρέας στη συντήρηση να αποψυχθεί από το προηγούμενο βράδυ. Μην αμελήσετε να βάλετε το τρόφιμο σε κάποιο σκεύος, ώστε να αποφύγετε να τρέξουν αίματα ή ζουμιά.
  • Ζεστό νερό

Μια κοινή μέθοδος και ίσως η γρηγορότερη είναι να ξεπαγώσουμε τα κρεατικά ρίχνοντας πάνω τους ζεστό νερό. Αυτή η μέθοδος είναι ουσιαστικά απαγορευτική καθώς ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.

Unsplash

  • Στον φούρνο μικροκυμάτων

Όταν βάζουμε ένα κομμάτι κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων για να το ξεπαγώσουμε, ρισκάρουμε να ψηθεί στο εξωτερικό του, μένοντας άψητο στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, θα είναι πολύ δύσκολο να το μαγειρέψετε σωστά. Τέλος, μην ξεχνάτε πως από τη στιγμή που έχει ξεπαγώσει το κρέας, δεν ξαναμπαίνει πάλι στην κατάψυξη.

Περισσότερα άρθρα