[email protected]
NEWS Αγορά Κρεάτων απο το 1978 - Προφήτη Ηλία 5, Γαλάτσι!

Τα κομμάτια του μοσχαριού που είναι ιδανικά για μωρά και τα tips για τέλεια σούπα

Η διατροφή των μωρών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε γονέα. Το αν οι τροφές που θα δώσει στο παιδί είναι κατάλληλες, το αν η ποιότητα είναι αξιόπιστη και πολλά ακόμη. Το μόνο βέβαιο είναι πως επιλέγοντας την Αγορά Κρεάτων Σουβατζόγλου, η εγγυημένη ποιότητα σε κάθε τύπο κρέατος είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια! Ας δούμε όμως, ποια είναι τα κομμάτια του μοσχαριού που είναι ιδανικά για μωρά, ώστε να προετοιμάσετε καλύτερα το διαιτολόγιο των μικρών σας ηρώων!

Αυτά είναι τα κομμάτια του μοσχαριού που είναι ιδανικά για μωρά

Ποντίκι: Τρυφερό κομμάτι που λιώνει στο στόμα και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε κολλαγόνο. Το συστήνουν και οι παιδίατροι λόγω των θρεπτικών συστατικών του, ενώ με το κατάλληλο μαγείρεμα λιώνει στο στόμα.   Σπαλομίτα: Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κομμάτια του μοσχαριού, γιατί είναι εξαιρετικά μαλακό και καθαρό κρέας, το οποίο έχει λίγο λίπος και κατάλληλο για πολλούς τρόπους μαγειρέματος.   Χτένι σπάλας: Τρυφερό κομμάτι μοσχαριού από την μπροστινή πλευρά. Αφαιρείς το εμφανές ορατό λίπος και το σιγομαγειρεύεις σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει σωστά.   Λαιμός – ελιά: Είναι οικονομικό κομμάτι μοσχαριού, έχει αρκετό ορατό λίπος, πλούσιο σε γεύση. Είναι ιδανικό για βραστό-σούπες και πρέπει να βγάλεις το περισσότερο ορατό λίπος εσύ πριν το μαγείρεμά του. Θέλει χαμηλή φωτιά και σιγανό μαγείρεμα για να γίνει λουκούμι.   Σιδηρόδρομος: Πλούσια γεύση κρέατος, θέλει αρκετή ώρα μαγείρεμα. Γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ τρυφερό αν τον διαχειριστείς σωστά και είναι και οικονομικό.   Φιλέτο: Λίγο πιο ακριβό γιατί είναι ιδιαίτερα εκλεκτό κομμάτι. Έχει λίγα λιπαρά, είναι πολύ τρυφερό και μαγειρεύεται πολύ γρήγορα.

Unsplash

 

Συνταγές που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια

Τip: Όπως και στα μαγειρευτά, έτσι και στα βραστά δοκιμάζουμε να ανακατέψουμε 2 – 3 διαφορετικά μέρη από το κρέας για περισσότερη νοστιμιά.

Μερικοί συνδυασμοί λαχανικών για τέλεια σούπα με μοσχάρι:

  1. Κρεμμύδι-σέλερι-σκόρδο-μαϊντανός-πατάτα
  2. Κρεμμύδι-καρότο-πατάτα-πράσο-δάφνη-μαϊντανός-μπαχάρι
  3. Καρότο-πατάτα-σελινόριζα-μαϊντανός
  4. Κρεμμύδι-καρότο -πατάτα-θυμάρι ή θρούμπι
  5. Πράσο-γλυκοπατάτα-λάχανο-άνηθος
  • Το μαγείρεμα πρέπει να γίνεται σε χαμηλή φωτιά. Αν γίνει σε δυνατή, το κρέας θα σφίξει, δεν θα γίνει τρυφερό και δεν θα βγάλει το ζελέ του που θα δώσει νοστιμιά και πυκνότερη υφή στη σούπα.
  • Τα μυρωδικά τα βάζουμε από την αρχή του μαγειρέματος. Για να νοστιμίσει η σούπα, προσθέτουμε από την αρχή και τα λαχανικά της αρεσκείας μας που θα πετάξουμε μετά. Τα λαχανικά για το φάγωμα και τη λιωμένη ντομάτα (φρέσκια ή χυμός από κονσέρβα ή πελτές) τα προσθέτουμε αφού γίνει το κρέας και σουρώσουμε το ζουμί για να απομακρύνουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τυχόν θραύσματα κοκάλων.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά, ρύζι ή τραχανά, τα προσθέτουμε στο ζουμί τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, ανάλογα με το πόση ώρα θέλουν να γίνουν.

Περισσότερα άρθρα