Αυτό είναι το σημαντικότερο στάδιο σε ένα BBQ

Ντάξει ίσως να υπερβάλαμε λίγο, γιατί το πιο σημαντικό στάδιο από όλα είναι η πρώτη ύλη, που προμηθεύεστε από την Αγορά Κρεάτων Σουβατζόγλου. Ωστόσο, επειδή ένα κακό ψήσιμο μπορεί να καταστρέψει ένα πολύ καλό κομμάτι κρέας, πρέπει να δώσετε την απαραίτητη προσοχή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας του μαγειρέματος, τόσο πριν όσο και μετά από αυτό.

Όταν ψήνουμε μια μπριζόλα στο τηγάνι ή στα κάρβουνα, σίγουρα πρέπει να προσέξουμε τη φωτιά μας και το πόσα γυρίσματα θα πρέπει να κάνουμε.

Τι κάνουμε, όμως μόλις έρθει η ώρα να αποσύρουμε από τη φωτιά το κρέας;

Unsplash

Αυτό είναι και το σημαντικότερο στάδιο, που πρέπει να εντάξετε στην τεχνική σας αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Ο λόγος για την ξεκούραση του κρέατος.

Όταν λοιπόν ένα ψητό κομμάτι κρέας το απομακρύνουμε από την ψησταριά μας, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει ακαριαία να ψήνετε, αντιθέτως, για ένα μικρό χρονικό διάστημα (ανάλογα με το μέγεθος του ψητού κρέατος) αυτό συνεχίζει να μαγειρεύεται/ βράζει εσωτερικά.

Unsplash

Αν εκείνη ακριβώς τη στιγμή που έχουμε τελειώσει το ψήσιμο μας εμείς βιαστούμε να τεμαχίσουμε το ψητό κομμάτι κρέατος, τότε όλα τα υγρά που ακόμα «βράζουν» εσωτερικά, θα χυθούν έξω το από κρέας μας και τελικά το ψητό μας θα στεγνώσει… Αφήστε το ψητό κρέας σας να «ξεκουραστεί» για το μισό χρονικό διάστημα από όσο χρειάστηκε να το ψήσετε, ώστε να εντυπωσιάσετε με τις ικανότητές σας στην μαγειρική ή το ψήσιμο!

Περισσότερα άρθρα