Τα κεφτεδάκια όλοι τα αγαπήσαμε από μικρά παιδιά και τους έχουμε αδυναμία μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, για να μην επαναλαμβανόμαστε και κάνουμε συνέχεια την ίδια συνταγή, αυτές οι συνταγές για κεφτέδες από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας είναι μια καλή αφορμή για να περάσετε από την Αγορά Κρεάτων Σουβατζόγλου να προμηθευτείτε τον αγνό και ποιοτικό κιμά μας!
Στην ουσία μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας παραλλαγή αυτής της συνταγής πολύ απλά. Φτιάχνετε τους κλασικούς κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά τους τηγανίζετε και τους αφήνετε στην άκρη. Το twist της συνταγής αφορά την σάλτσα!
Για αυτή, λοιπόν, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε 3 κ.σ. αλεύρι, 2-3 σκ. σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα, ρίχνετε περίπου 500 ml ζωμό κότας και ανακατεύετε διαρκώς. Τέλος, ρίχνετε 2 κ.σ ξίδι, 10 ίνες κρόκου Κοζάνης και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζετε τους κεφτέδες στο κατσαρολάκι, να καλυφθούν από τη σάλτσα και το γεύμα είναι έτοιμο!
Κεφτεδάκια μακάλο (Φλώρινα)

Unsplash